NEWS

Διαχείριση Κρίσεων στη Βιομηχανία Τροφίμων

Το Τμήμα Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης της FSS Food Safety Services σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e- learning) και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων στη Βιομηχανία Τροφίμων». 

Η ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης και πιστοποίησης επαγγελματικών δεξιοτήτων οδήγησε το Τμήμα Εκπαίδευσης της FSS Food Safety Services στο σχεδιασμό αυτών των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας με τον COVID 19.

Σήμερα, καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά νέες κρίσεις που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την διατροφή μας. Κανείς μας δεν θα ήθελε να ξαναζήσει την κρίση του επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο, ηλιελαίου, την ασθένεια των τρελών αγελάδων, του επιμολυσμένου με μελαμίνη παιδικού γάλακτος και τόσο άλλα περιστατικά διατροφικών κρίσεων.

Προκύπτει όμως το ερώτημα πόσο έτοιμοι είμαστε για να διαχειριστούμε μια ανάλογη κρίση στο μέλλον.

Γι’ αυτό η εκπαίδευση στην Διαχείριση Κρίσεων επιβάλλεται τόσο από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία όσο και από τα συστήματα Διαχείρισης και Ασφάλειας των Τροφίμων (π.χ. ISO 22000, BRC, IFS κ.λπ) και ελέγχεται συστηματικά κατά τις επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ελέγχου, καθώς και από τους Φορείς Πιστοποίησης. Αποτελεί δε προτεραιότητα που έχει άμεση σχέση με τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης τροφίμων και την προετοιμασία της σε καταστάσεις διαχείρισης διατροφικών κρίσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, σε επόπτες ποιοτικού ελέγχου, επόπτες ασφάλειας και υγείας σε αρχιμάγειρους Chefs, κ.λπ, βιομηχανιών τροφίμων, ξενοδοχείων, επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που αντιλαμβάνονται ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο εργαλείο για να διαχειριστούν άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, πιθανές κρίσεις στο εργοστάσιο ή στην επιχείρηση τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  • Εισαγωγή, Νομοθετικό Πλαίσιο και υποχρεώσεις επιχειρήσεων τροφίμων, Αρμόδιες Αρχές, Ορισμοί, παραδείγματα διατροφικών κρίσεων
  • Βασικές Αρχές Διαχείρισης Κρίσεων.
  • Εισαγωγή στην διαχείριση κρίσεων. Τι είναι η Διατροφική Κρίση;
  • Γενικές Αρχές Σχεδίου Διαχείρισης Διατροφικών Κρίσεων.
  • Βασικά Πεδία Σχεδίου Διαχείρισης Διατροφικών Κρίσεων.
  • Αποτελεσματικό Σχέδιο Διαχείρισης Διατροφικών Κρίσεων
  • Γιατί πρέπει να έχουμε ένα πλάνο εσωτερικής επικοινωνίας?
  • Οκτώ βήματα για αποτελεσματική επικοινωνία με το εσωτερικό μας κοινό.